TV 2s Brautometer

Brautometeret, Nations League: Slovenia - Norge (24.9)

Status: Erling Braut Haaland scoret Norges ene mål mot Slovenia, men det var dessverre ikke nok til å ta poeng i Nations League. Les ekspertens dom under.

Brautometeret, Premier League, runde sju: Wolverhampton - Manchester City (17. september)

Status: Erling Braut Haaland spilte hele kampen da Manchester City vant 3-0 borte mot Wolverhampton. Haaland scoret 2-0-målet i første omgang.

Ekspertens vurdering: Verdensklasse fra Haaland i nok en kamp, og det eneste som kan stoppe Haaland fra å bli toppscorer i Premier League denne sesongen er skader. Han er rett og slett ustoppelig for et fantastisk Manchester City.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Champions League, runde 2: Man City - Borussia Dortmund (14. sep)

Status: Erling Braut Haaland scoret 2-1-målet da Manchester City snudde kampen hjemme mot Borussia Dortmund.

Ekspertens vurdering: Dortmund forsvarte seg veldig bra før pause. Süle hadde god kontroll på Haaland, som slet med å prege kampbildet. Haaland får to muligheter i andreomgang, og måten han setter inn 2-1 på er kunst. De fleste spisser i verden hadde aldri vært i nærheten av scoring, men glohete Haaland scorer på mesterlig vis. Både Süle og Hummels gjorde en god jobb, men den ene gangen de misset ble de selvfølgelig brutalt straffet.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Champions League, runde 1: Sevilla - Man City (6. sep)

Status: Erling Braut Haaland scoret to mål da City fikk en god start på gruppespillet i Champions League.

Ekspertens vurdering: Ingen i verden er hetere og giftigere enn Haaland, og Guardiola hadde ikke byttet spiss med noen andre managere i hele verden. Sevilla var aldri i nærheten av å stoppe ham.

Sist sesong var det spiss Guardiola manglet da de fikk trøbbel i Champions League, men nå er den siste brikken på plass - og da ser de lyseblå komplette ut.

Vurdert av Jesper Mathisen


Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor

Brautometeret, 6.runde: Aston Villa - Man City (3. sep)

Status: Erling Braut Haaland scoret ett mål da Manchester City spilte 1-1 borte mot Aston Villa.

Ekspertens vurdering: Etter en tøff førsteomgang, er Haaland langt mer involvert etter pause. Scoring, to gode muligheter utenom scoringen og i tillegg er det han som skaffer frisparket som De Bruyne hamrer i tverrliggeren. Kunne Mahrez spilt Haaland på åpent mål fem minutter før slutt?

Aston Villa ga Haaland en tøff kamp, men jeg er likevel imponert over hvor livsfarlig han er når han først får muligheten. Han er den desidert farligste spilleren på banen, og med litt marginer hadde han avgjort dette for City da de ledet 1-0.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, 5.runde: Man City - Nottingham Forest (31.aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret hat trick på 38 minutter mot Nottingham Forest. Jærbuen ble byttet ut etter 68 minutter på stillingen 5-0. Haaland scoret de tre første målene. City vant til slutt 6-0.

Ekspertens vurdering: Haaland er et unikum. Jeg har aldri sett en spiller bevege seg så riktig. Det er så eksplosivt og bestemt. Han er så utrolig god til å bevege seg. Hvis han holder seg skadefri, vil det ikke forundre meg om han kommer opp i 35 mål.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, 4. runde: Man City - Crystal Palace (27.aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret tre mål i andreomgang da City snudde kampen mot Palace.

Ekspertens vurdering: Det ble en vanskelig time og 20 perfekte minutter for Haaland. Han beveger seg godt gjennom hele kampen, men lenge er enten rommene for små eller pasningene upresise.

Når Foden slår et følsomt innlegg er Haaland i gang. Det andre målet er enkelt. 4-2 er en demonstrasjon av hans spisskompetanse. Fortsetter han slik, blir han toppscorer i Premier League med god margin.


Vurdert av Simen Stamsø-Møller.


Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, 3. runde: Newcastle - Man City (21.aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret ett mål da Newcastle og Manchester City spilte 3-3 i en ellevill fotballkamp.

Ekspertens vurdering: En nydelig stikker til De Bruyne som nesten ender i scoring etter ti minutter. Strålende gjort og kunne fort hatt en målgivende der.

Haaland ligger der han skal før pause. Ligger på offsidegrensen, og jakter det lille bakrommet som er. Vært mye nesten og Haaland har vært godt passet på.

Scoringen etter pause er typisk Haaland. Han gjør det han kan best: Finner rommet og knaller inn sin tredje Premier League-scoring. Haaland er også nære da De Bruyne treer han igjennom. Rykker seg fri, og viser en enorm fysikk. Det er helt rått å se på, Newcastle-forsvaret har ikke sjans til å stoppe ham.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Brautometeret, 2. runde: Man City - B'mouth (13. aug)

Status: Erling Braut Haaland måtte gå målløs av banen i hjemmedebuten for Manchester City mot Bournemouth, men noterte seg for én assist.

Ekspertens vurdering:

Erling Braut Haaland var nok frustrert over ikke å ha scoret, men han noterte seg for en flott målgivende pasning. Det mest irriterende for ham var nok målet han burde blitt forært av Phil Foden, men det var tydelig at Foden rett og slett ikke så ham og derfor ikke serverte ham. Han kan trøste seg med at han vil få mange av de pasningene i ukene og årene som kommer.

Alt i alt vil jeg si at det er en ålreit kamp. Alle tenkte nok at han skulle score hat trick i dag, men det er ikke slik fotballen funker. Får ikke ballen så mye i det rommet han liker å bevege seg i, men har gode bevegelser. Han hadde fortjent bedre service, så ærlig må vi være.


Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Braut-o-meteret for 1. ligarunde: West Ham - Man City (7. aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret begge målene da han debuterte for Man City i Premier League.

Ekspertens vurdering:
Haaland var ikke mye involvert i innledningen av kampen. West Ham var best de første fem minuttene, men Haaland ble mer involvert etter hvert. Brant en stor sjanse, før øyeblikket hvor alt sitter kommer: En typisk Haaland-involvering ender med straffespark til Manchester City. Den tar selvfølgelig Haaland selv og scorer sitt første Premier League-mål.

Målet og samspillet med De Bruyne etter pause kan knapt gjøres bedre. Haaland gjør alt det han skal. Jærbuen viser fram rykket, timingen og de sylskarpe bevegelsene. To mål er en perfekt start for Haaland i Premier League.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Les ekspertens vurdering av målene i børskarakterene under.

Antall visninger