Brasil vil kvitte seg med «stein i skoen»

Mexico har gitt Brasil større problemer enn noe annet landslag de siste 15 årene. Onsdag vil brasilianerne legge en svak resultatrekke bak seg.

– Mexico har vært en stein i skoen for oss. De har gjort livet vanskelig for oss i mer enn 10 år, sier landslagssjef Luiz Felipe Scolari.

Siden 1999 har Mexico åtte seirer, tre uavgjorte og bare tre tap på 14 kamper mot Brasil. Blant annet vant Mexico kampene mot Brasil i kontinentcupen både i 1999 (finalen) og 2005, og seks spillere i Brasils tropp til årets kontinentcup var med da Mexico i fjor vant 2-1 i OL-finalen på Wembley.

– Selvsagt husker jeg den kampen. Det var en svært trist dag, ikke bare for spillerne men for hele Brasil, sier venstreback Marcelo.

– Men vi er ikke besatt av mexicanerne, og vi tenker ikke på hevn. Det var en annen turnering, et annet lag, et annet øyeblikk.

Ved siden av Marcelo spilte Neymar, Thiago Silva, Lucas Moura, Oscar og Hulk i laget som ikke greide å fullføre oppdraget om å sikre landets første OL-gull i fotball. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2