Brasil ett steg nærmere drømmen

Mexico er siste hinder før Brasil eventuelt kan innfri drømmen om den første OL-tittelen i fotball. Lagene vant hver sin semifinale tirsdag.

Brasil var et nummer for stor for Sør-Korea på Old Trafford. For femte gang på like mange kamper scoret søramerikanerne tre mål, og denne gang holdt de også buret rent. Borges Romulo ordnet ledermålet før pause, mens Leandro Damião økte to ganger i 3-0-seieren.

Brasil har i 60 år prøvd å vinne OL-gull, og dette kan bli året det lykkes. Sør-Korea yppet seg i starten av kampen og ble kanskje snytt for straffe da Juan Jesus bommet på ballen og traff Ji Dong-won i ansiktet, men det var klasseforskjell mellom lagene resten av kampen.

Leandro Damião er oppe i seks mål og er turneringens toppscorer.

Mexico tok seg til OL-finale for første gang ved å vende til 3-1-seier mot Japan foran 82.000 tilskuere på Wembley. Dermed er den japanske dobbeldrømmen knust. Japans kvinnelag sikret mandag plass i OL-finalen, men mennene må nøye seg med bronsekamp.

Japan fikk en drømmestart med Yuki Otsus kjempeskudd etter 12 minutter, men Mexico overtok kommandoen og viste seg som det beste laget. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2