Brasil-drømmen fryser til is

Norges varme drøm om en VM-sommer i Brasil er i ferd med å fryse til is. Albania vant 1-0 i vinterkulda på Ullevaal fredag.

Et smart frisparktrekk som ble perfekt utført ble Norges bane da Egil «Drillo» Olsen for første gang siden 1991 tapte en kvalifiseringskamp på hjemmebane. Hamdi Salihis scoring midt i annen omgang ble kampens eneste.

Joshua King hadde nettopp kommet inn for å sette fart i det norske laget framover da han løp opp en motstander og pådro seg frispark rett utenfor hjørnet av egen 16-meter. Ervin Bulku tok rennefart og signaliserte skudd, men slo i stedet en flat pasning til Salihi, som fikk stå helt alene på 15 meters hold og knalle ballen i krysset.

Dermed hadde Norge kommet under 0-1 for niende gang på de ti siste kampene med fullt lag, og for femte gang på like mange kamper i VM-kvalifiseringen. Mot Slovenia og Kypros vendte Norge til seier, mot Sveits ble det ett poeng. Denne gang ble det null.

Markus Henriksen hadde en kjempesjanse til å utligne på overtid, noen minutter etter at Andi Lila var utvist for å rive ned Mohammed Abdellaoue på vei gjennom, men hans avslutning fra fri posisjon ble refleksreddet av keeper Etrit Berisha.

Også Moa hadde en stor sjanse til å berge Norge i gullklokkekampen, men også hans avslutning i det 77. minutt ble stoppet av Berisha. (©NTB)