SANKSJONER: Brann har utestengt to personer etter supporterbråk. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Heiko Junge
SANKSJONER: Brann har utestengt to personer etter supporterbråk. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Heiko Junge

Brann utestenger to personer etter supportervold

Brann bekrefter ovenfor TV 2 at to personer har fått beskjed om at de er utestengt.

Det har vært ventet at Brann ville komme med en redegjørelse om sanksjoner etter supporterbråket etter helgen.

Nå bekrefter Brann til TV 2 at to personer er utestengt etter supporterbråket i sentrum før Brann-Start forrige torsdag. De vil komme med en pressemelding i løpet av dagen, får TV 2 opplyst.

TV 2 har fått bekreftet utestengelsen fra andre kilder tett på Brann.

Ifølge opplysninger til TV 2 kommer utestengelsene på bakgrunn av identifisering og vitneforklaringer, og Brann har hatt tett dialog med politiet i saken.

For to dager siden hadde klubben møte med supportergruppen Bataljonen. Der var sanksjonene et av temaene som ble diskutert.

Se video av bråket under:

– Det er åpenbart at det må være noen sanksjoner når noe slikt skjer. Dette er en såpass alvorlig hendelse, sier leder Erlend Ytre-Arne Vågane.

Men detaljene omkring sanksjonene har ikke Bataljonen vært involvert i.

– Dette er fullstendig en vurdering som Brann må gjøre. De har fått et nytt sanksjonsreglement som gir noen føringer for hva som skal settes i verk. Brann tar avgjørelsene, men vi har en tett dialog rundt slike hendelser, sier Vågane.

– Må ha full oversikt

Mandag hadde Brann møte med politiet.

– Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiet sitt arbeid, før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket skal få. Oppførselen og handlingene som ble utført er totalt uakseptable og det vil få konsekvenser for de involverte, men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer, uttalte daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

TV 2 er kjent med at politet fremdeles ikke har gjennomført alle avhør av de involverte.

Forrige torsdag angrep flere personer en gjeng med Start-supportere som satt på pub i sentrum, og det brøt ut et masseslagsmål.

Mer innhold fra TV 2