Brann tapte etter marerittminutt: – De blir overkjørt

Ett minutt avgjorde da Rosenborg slo Brann på Lerkendal.

Rosenborg - Brann 2-0 (0-0)

Rosenborg kom nærmere serieleder Vålerenga etter seier over Brann. Trønderne har nå 26 poeng og er dermed ni poeng bak Vålerenga, men har én kamp mindre spilt.

Den første timen på Lerkendal var av det sjansefattige slaget, men så løsnet det for Rosenborg.

Først fikk Emilie Marie Joramo drømmetreff etter en RBK-corner og sendte vertene i ledelsen med 64. minutter på klokken.

Minuttet senere var Joramo igjen involvert da hun fant Synne Skinnes Hansen som hadde løpt seg fri. Innbytteren gjorde ingen feil og økte til 2-0.

– For en avskjedsgave dette er fra Skinnes Hansen til hjemmepublikumet. Et Brann-lag som ikke henger sammen, utbrøt TV 2s kommentator Amund Lutnæs.

Fredag ble det klart at Skinnes Hansen blir Bayer Leverkusen-spiller og forlater Rosenborg til sommeren.

– Det smakte veldig godt. Det handler om å ta sjansene man får, og så var det deilig at det ble scoring. Jeg nyter siste tiden i Rosenborg, sier Skinnes Hansen.

RBK-trener Steinar Lein var tydelig før kampen på at en av årsakene til at lynvingen startet på benken var at mye har skjedd rundt henne de siste ukene.

– Det hun bidrar med når hun kommer inn er veldig bra. Hun er en flott jente, profesjonell, og så har det kanskje vært litt mye som har skjedd rundt henne. Hun viser i dag at hun har fått landet, leverer veldig godt og også en scoring. Det er deilig, sier Steinar Lein.

Rosenborg fortsatte å presse Brann som slet med å få spillet til å sitte.

– Det er et Brann-lag som ser ut som de savner Bergen og bare vil hjem, for her blir de overkjørt av Rosenborg, sier Lutnæs.

Andrine Hegerberg hadde skudd i tverrliggeren helt på tampen i en periode hvor Brann presset på for redusering, men sluttspurten kom for sent for gjestene fra Bergen.

– Et nivå som er innenfor vår rekkevidde

Dermed endte det 2-0.

– Det var nesten kjipere å tape i dag enn sist, for i dag følte vi kanskje vi kunne fått mer ut av kampen. For oss er det viktig å se at vi utvikler oss og tar steg, sier Brann-kaptein Cecilie Redisch Kvamme.

Brann-trener Knut Slatleim tar også med seg deler av kampen som positiv for sitt lag.

– Dersom vi hadde satt noen av mulighetene vi hadde før de scoret, så blir det en helt annen kamp. Vi er med i denne kampen her, og dette er et nivå som er innenfor vår rekkevidde. Men vi må jobbe over tid, så har jeg troen på at vi skal kunne matche Rosenborg enda bedre til høsten, sier Brann-trener Knut Slatleim.

Nøkkelen ble bredden i troppen, der RBK kunne sette inn tre spilere i starten av 2. omgang - blant annet målscorer Skinnes Hansen - og vippe det hele i sin favør.

– Bredden i troppen er positiv, også er det også utfordrende for en trener. Det er gode spillere som ikke kommer innpå i det hele tatt i dag, men så er det en trygghet at vi vet at de som kommer inn kan gjøre en forskjell. Og det synes jeg de gjør. Bidraget fra dem som sitter på benken og kommer inn er veldig, veldig bra, sier Lein.

– Det viser bare styrken i troppen at vi har innbyttere som kan komme inn og endre et kampbilde. Det er ekstremt viktig i en lang sesong, supplerer RBK-profil Anna Jøsendal.

– Det så tungt ut for Brann på slutten. Det var en god 2. omgang av Rosenborg og en fortjent seier. Brann viser at de fortsatt har en lang vei å gå, sier TV 2s fotballekspert Marit Clausen.

Relatert

Mer innhold fra TV 2