Brækhus håper på boksekamp mot MMA-stjerne

MMA-utøveren Cristiane Santos, bedre kjent som Cris Cyborg, har tatt kontakt med Cecilia Brækhus og luftet ideen om en duell mellom de to i bokseringen.

VIL HA STORKAMP: Cecilia Brækhus er interessert i å møte Cris Cyborg i ringen. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL HA STORKAMP: Cecilia Brækhus er interessert i å møte Cris Cyborg i ringen. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

– Det har gått rykter om at hun har lyst til å gå over til boksing en stund, for det er ingen som vil møte henne i UFC. Jeg tror også hun er ute etter å toppe karrieren med en storkamp som vil skape voldsom oppmerksomhet over hele verden, noe en kamp mellom henne og meg ville gjort, sier Brækhus til VG.

Den norske proffbokseren vet fortsatt ikke hvem hun skal møte i Oslo Spektrum 1. oktober. Cyborg er egentlig en MMA-utøver, men tok ifølge Brækhus kontakt og forhørte seg om mulighetene for at de to kan møtes til en boksekamp.

– Det ser ut til at jeg har en obligatorisk kamp mot vinneren av (Mikaela) Lauren og (Klara) Svensson, så en kamp mot Cyborg blir tidligst i 2017. Men det passer nok bra for henne også, for da får hun trent boksing, sier Brækhus, som tror kampen vil få mye oppmerksomhet dersom den blir en realitet.

– Den vil bli gigantisk, både i Europa og USA. Både boksepublikum og MMA-publikum vil følge med. Dette er noe som tenner meg veldig, sier den norske boksedronningen.

Tidligere har VG skrevet at Brækhus vurderer et skifte til MMA etter sin første proffkamp i boksing på norsk jord. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2