Bradford sensasjonelt klar for ligacupfinale

Lille Bradford fullførte sensasjonen og slo ut Aston Villa 4-3 sammenlagt i ligacupens semifinale tirsdag.

Gjestene tapte 1-2 i returoppgjøret på Villa Park, men tok seg likevel videre takket være 3-1-seieren fra første kamp. Det ble spenning i sluttminuttene med Andreas Weimanns scoring, men den kom for sent for Aston Villa.

Mange hadde regnet med at Villa kom til å slå tilbake på eget gress og ta seg til finalen. For det skal vanligvis være klasseforskjell mellom et Premier League-lag og et lag på nedre tabellhalvdel på nivå fire. Sånn så det også ut i første omgang. Villa gikk hardt ut og presset bortelagets forsvarsrekke voldsomt. Etter 24 minutter scoret en sterk Christian Benteke til 1-0. Vertene fortsatte trykket i visshet om at de måtte score minst ett mål til for å få ekstra omganger, men Villa maktet ikke å utnytte initiativet før pause.

I stedet sjokkerte James Hanson hjemmefansen. Ti minutter ut i annen omgang rev 25-åringen seg løs fra Villa-markeringene og stanget inn 1-1 kontant med hodet. Målet kom etter et godt slått hjørnespark.

Utligningen gjorde at Paul Lamberts mannskap trengte minst to mål til for å sikre ytterligere én halvtimes spill i Birmingham. Der det unge Villa-laget kjørte over Bradford før pause, ble kampbildet helt annerledes etter 1-1-målet. Plutselig oste gjestene av selvtillit. I det 73. minutt kunne Garry Thompson definitivt avgjort avansementet, men han skjøt ballen i tverrliggeren.

For Bradford fortsetter ligacupeventyret med en finale på selveste Wembley 24. februar. For første gang siden Rochdale i 1962 har et lag fra nivå fire gått hele veien til en ligacupfinale. Bradford har tidligere denne sesongen slått ut elitelagene Wigan og Arsenal i turneringen. Onsdag avgjøres det hvilket lag som venter i finalen. Swansea leder 2-0 over Chelsea før returoppgjøret hjemme i Wales. (©NTB)