Borch og Hoff rodde inn til femteplass i Luzern

Den norske tungvektsdobbelen som litt overraskende tok seg til A-finalen i verdenscupen i roing i Luzern, endte på femteplass søndag.

Hortens Kjetil Borch og Fanas Nils Jakob Hoff var i ledelsen etter 500 meter av finalen, men falt deretter tilbake i feltet. Ved 1000 meterpasseringen lå de nede på fjerdeplass, drøye sekundet bak ledende New Zealand, men så stoppet det litt opp for den norske duen.

Det ble altså femteplass til slutt, og avstanden fram til de newzealandske vinnerne var så mye som 7,35 sekunder. Italia og Tyskland tok annen- og tredjeplassen, og tyskerne vel seks sekunder foran den norske båten i mål.

Den norske fireren med Bjørn Jostein Singstad, Aleksander Berntsen, Hans Gunnar Grepperud og Kris Cato Tohn endte sist i B-finalen vel 13 sekunder bak Tsjekkia som var best.

Norge stilte også med Are Strandli og Kristoffer Brun i lettvektsdobbel. De to rodde seg fram til semifinalen, men Strandli fikk problemer med ryggen, så det ble aldri noe roing der.

I kvinneklassen gjorde Tale Fiskerstrand Gjørtz to gode løp innledningsvis, men hun kom seg likevel ikke lenger enn til C-finale som hun vant, melder Norges Roforbund. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2