Bolt på topp i dopingrammet jamaicansk VM-tropp

Usain Bolt, med fire VM-gull å forsvare på 100 og 200 meter, og OL-mester Shelly-Ann Fraser-Pryce topper det jamaicanske VM-laget i friidrett.

22 utøvere har fått klarsignal, men profiler som Asafa Powell og Sherone Simpson som begge har avgitt positive dopingprøver de siste ukene, er ute. Det gjelder også sprinteren Veronica Campbell-Brown. Hun har vunnet ni VM-medaljer tidligere, men får ikke sjansen til å jubilere med medalje nummer ti i Moskva på grunn av positiv dopingprøve.

Da Powell og Simpson ble avslørt for vel 14 dager siden sammen med ytterligere tre friidrettsutøvere fra Jamaica, ville ingen av dem innrømme at de har dopet seg bevisst, men sakene går videre i systemet, og de må regne med å svare for seg foran disiplinærkomiteen i det jamaicanske friidrettsforbundet.

VM-start er utelukket for dem begge.

Usain Bolt slo gjennom for fullt under OL i Beijing i 2008. Da vant han de individuelle gullmedaljene på 100 og 200 meter med nye verdensrekorder på begge distansene. Han fulgte opp med nye gullmedaljer og verdensrekorder i Berlin-VM i 2009.

Samtidig med de individuelle gullmedaljene var Bolt også ankermann på stafettlaget over 4 x 100 som også vant gull i disse mesterskapene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2