Bøkko måtte bryte da Kramer vant

Håvard Bøkko fikk problemer underveis og brøt fredagens 5000 meter i VM enkeltdistanser på skøyter. Dermed kunne han ikke tukte gullvinneren Sven Kramer.

Etter å ha gått omtrent to tredeler av løpet gikk Bøkko ut av banen. Det var vanskelig å se nøyaktig hva som var problemet, men at Bøkko pådro seg en luftveisinfeksjon i starten av uken har gjort kroppen utslitt.

– Det sa bare stopp. Kroppen hans ville ikke være med på kjøret. Han kunne nok fullført, men det var ikke nødvendig når det ikke gikk som ønsket, sa landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Det var tydelig at nordmannen slet allerede tidlig i løpet. Han så ned på skøytene og ristet på hodet flere ganger. I tillegg noterte han stadig svakere rundetider. – Han begynte på en antibiotikakur i går (torsdag) som kan ha hatt en påvirkning, opplyser Pedersen.

Bøkko gikk i par med tyskeren Moritz Geisreiter, som endte på 11.-plass. Rett etter løpet var hallingen tydelig skuffet og ville ikke snakke med pressen.

Sven Kramer tok en klar seier med 6.14,41 i siste par. Han slo landsmannen og sølvvinneren Jorrit Bergsma med 3,53 sekunder. Bronsen gikk til Ivan Skobrev. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2