Bodø/Glimt og Ull./Kisa videre i kvalifiseringen

Bodø/Glimt og Ullensaker/Kisa er ett steg nærmere eliteseriespill etter sterke borteseirer over henholdsvis Mjøndalen og Sandefjord i semifinalene.

Dermed er det 1. divisjons femte og sjette beste lag som lørdag møtes til duell om å få spille mot laget som ender på kvalifiseringsplass i eliteserien. Verken Mjøndalen eller Sandefjord klarte å utnytte fordelen av hjemmebane onsdag kveld.

Ull./Kisa har hatt en varierende sesong, men trykket til fra start i Sandefjord. Kun tre minutter tok det før Steevan Dos Santos gjorde 1-0 etter fint forarbeid av Kenneth Di Vita Jensen.

Sandefjord satset offensivt for å utligne, og det ga gjestene store rom i angrep. I det 50. minuttet ledet Ull./Kisa hele 4-0, en ledelse vertene aldri klarte å utligne. Riktig nok scoret Panajotis Dimitriadis tre ganger, to av dem fra straffemerket, men med 3-4-tap må laget fra hvalfangerbyen vente minst ett år til på eliteseriespill.

I Mjøndalen hadde hjemmelaget håpet å kunne krone en god sesong med opprykk, men i stedet ble de straffet av en gammel bekjent. Etter et kvarters spill endte ballen opp hos den tidligere MIF-spilleren Magnus Sylling Olsen, som var heldig og god da han satte inn 1-0 fra høyresiden av 16-meteren.

Bodø/Glimt holdt presset oppe i annen omgang og fikk betalt da Vini Dantas styrte inn 2-0 med hodet etter 66 minutter. Mjøndalen-kaptein Bjarne Ingebretsen reduserte fra straffemerket 11 minutter senere, men gjestene fra nord red stormen av og tok seg videre i eliteseriekvalifiseringen med 2-1-seier. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2