Boasson Hagen håper på friere rolle uten Cavendish

Edvald Boasson Hagen håper han skal få en noe friere rolle i Tour de France i år, i og med at han ikke kjører på lag med Mark Cavendish.

– Jeg ser ikke bort fra at det kan være en fordel for meg å slippe å ha Cavendish som lagkamerat, sier Boasson Hagen til NTB.

Men selv om han slipper konkurranse internt i laget fra spurtkongen Cavendish, vet Edvald at hans rolle først og fremst blir å hjelpe kapteinen fram til sammenlagtseier i Touren.

I fjor var det Bradley Wiggins som vant, og den norske hjelperytteren fikk mye av æren for det. Han tauet og dro feltet i tøffe partier underveis, og en tilsvarende rolle får han også i år, men om han skal kjøre for Wiggins eller Chris Froome; det vet ikke Boasson Hagen.

– Vi kommer til å snakke om dette etter hvert. I Sky-laget er det sammenlagtseieren som gjelder, men om Froome eller Wiggins blir lagkaptein vet jeg ikke nå. Det får jeg vite etter hvert, sier Hagen.

– Jeg kommer selvsagt til å utføre den oppgaven og rollen jeg får i laget i forbindelse med Tour de France, men jeg skal ikke nekte for at jeg selvsagt har lyst til å være med på å prege rittet selv også. Jeg har lyst på seirer, sier Boasson Hagen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2