Blatter krever bedre arbeidsforhold i Qatar

Arbeidsforholdene i VM-vertslandet Qatar er uakseptable, mener president Sepp Blatter i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Qatar skal arrangere VM-sluttspillet i fotball i 2022. Ifølge en fersk Amnesty-rapport blir gjestearbeidere som bygger infrastrukturen til mesterskapet, behandlet svært dårlig av underleverandører som er hentet inn av store byggefirmaer.

Blant annet blir de ofte utsatt for tvangsarbeid, og det er forbud mot å danne fagforeninger. I tillegg rapporteres det om dårlige boforhold, skader og diskriminering.

Onsdag møttes FIFA-president Blatter og lederen av Den internasjonale sammenslutningen av fagforbund (ITUC), Michael Sommer. Blatter mener noe må gjøres for å bedre forholdene for gjestearbeidere i Qatar.

– Økonomiske og politiske ledere må bidra til å forbedre den uakseptable situasjonen i Qatar. Derfor ønsker jeg velkommen initiativet fra ITUC. Det viser at vi kan oppnå forandring. Jeg er overbevist om at Qatar tar situasjonen svært alvorlig. Disse diskusjonene om Qatar viser hvilken rolle fotballen kan spille for å skape oppmerksomhet og dermed føre til endringer, sier Blatter.

Sommer sier ITUC er glad for støtten fra FIFA. – Vi er svært fornøyd med at FIFA og DFB (Det tyske fotballforbundet) har sluttet seg til oss i arbeidet med å etablere humane arbeidsforhold i vertslandet Qatar, sier Sommer. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2