Bjørgen tenker kun på VM

Det norske VM-håpet Marit Bjørgen tar ingen sjanser og valgte derfor å stå over søndagens verdenscuprenn over 10 km i fri teknikk.

– Hun er ikke syk, men følte seg sliten etter lørdagens renn. Hun ville ikke ta sjansen på et nytt hardt renn i høyden og tenker nå kun på VM. Etter rennet reiser de norske løperne rett til VM i Val di Fiemme, opplyste pressekontakt Gro Eide til NTB.

Lørdag ble Bjørgen nummer to på sprinten i klassisk stil bak Justyna Kowalczyk. Bjørgen er tittelforsvarer på tre distanser i VM: Sprint, skiathlon og 10 km.

– Avgjørelsen om at Bjørgen ikke skulle gå ble tatt bare 30 minutter før start. Under oppvarmingen følte hun seg sliten og sa at hun var tvil om hun skulle gå. Er du i tvil, skal du ikke gå. Derfor tok vi den tøffe avgjørelsen, sa Egil Kristiansen til NTB.

– Det er ikke noe sykdom og ikke noe dramatikk, slo han fast.

I desember slet Bjørgen med hjerterytmeforstyrrelser og gikk glipp av Tour de Ski ved årsskiftet. De norske løperne har et lengre høydeopphold bak seg foran VM i Val di Fiemme. VM åpner med klassisk sprint torsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2