Bilsportforbundet vil søke om Formel 1-lisens til Dennis Hauger

Dennis Hauger drømmer om å bli første norske Formel 1-fører. Norges Bilsportforbund varsler at de snart vil søke om lisensen som gjør det mulig.

FORMEL 1-DRØM: Dennis Hauger kan bli tidenes første norske Formel 1-fører. Foto: Annika Byrde
FORMEL 1-DRØM: Dennis Hauger kan bli tidenes første norske Formel 1-fører. Foto: Annika Byrde

Sist helg ble 18-åringen fra Aurskog sammenlagtvinner av årets Formel 3. Stortalentet er spådd en lysende karriere, men nåløyet til eliten er trangt.

Flere forhold må være på plass, og en egen lisens fra FIA (Det internasjonale motorsportforbundet) er blant disse.

– Vi vil søke på vegne av Dennis om en superlisens ganske raskt. Vi har sjekket ut reglement rundt dette, prosedyrer og søknadsprosess, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund til VG.

FIA har som krav at man må ha minst 40 poeng opparbeidet fra de tre siste årene. Hauger innfrir dette med sine 30 poeng for årets F3-tittel og 12 poeng fra seieren i det italienske mesterskapet i Formel 4 i 2019.

Neste år blir Formel 1-lagene pålagt å gi nybegynnere sjansen oftere. Den nye regelen kan gjøre veien til toppen noe enklere for Hauger i løpet av de neste sesongene.

Haugers manager Harald Huysman sier til VG at «det er viktig å sikre seg lisensen når muligheten er der». Det er dyrt å skaffe seg en Formel 1-lisens, og Hauger må selv bære kostnaden hvis søknaden blir godkjent.

(©NTB)