Bikkjeslagsmål i vente for Boasson-triumf

Sky-laget gir Edvald Boasson Hagen (25) sjansen til å vinne søndagens etappe i Tour de France, men nordmannen er bare en av mange favoritter.

Rudsbygdingen må gripe de to sjansene som byr seg i starten av rittet om det skal bli etappeseirer også i år. Spesielt første (søndag) og til dels tredje etappe (tirsdag) har motbakkeavslutninger som passer Boasson Hagen perfekt.

De to etappene passer som hånd i hanske også til en rekke andre ryttere, blant dem Peter Sagan (Liquigas), Philippe Gilbert (BMC), Matthew Goss (Orica), Oscar Freire (Katjusja), José Joaquín Rojas (Movistar) og sammenlagtkjemperne Cadel Evans (BMC), Samuel Sánchez (Euskaltel) samt Alejandro Valverde (Movistar).

– Jeg vil absolutt prøve å gå for den første etappen om jeg får muligheten. Hovedoppgaven min er å hjelpe laget i dette rittet, men klarer jeg en etappeseier selv, ser jeg på det som bonus, sier rittets eneste nordmann til NTB.

Peter Sagan er ingen hvem som helst selv om slovaken debuterer i Tour de France bare 22 år gammel. Fire etappeseirer i Tour de Suisse forrige måned og fire på rad i Tour of California tidligere i sesongen er noe av den imponerende fangsten i år.

Aldri før har Boasson Hagen og Sagan møttes til seiersduell – noe sykkelverden har ventet lenge på.

– Det er stor mulighet for å møte Sagan på første etappe. Den etappen passer også ham bra, så han vil bli en sterk konkurrent, spår den norske mesteren.

Søndagens etappe starter i belgiske Liège og fører rytterne på en 198 kilometer lang rundtur med mål i Seraing. Avslutningen er en 2,4 kilometer lang motbakke med gjennomsnittlig stigning på 4,7 prosent.

Beregnet målgang er like etter klokken 17.

Sammenlagtleder Fabian Cancellara ventes å beholde den gule ledertrøyen. Boasson Hagen ligger elleve sekunder bak sveitseren på femteplass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2