Berger på 4.-plass etter sju bom

En stri dag på standplass gjorde Tora Berger sjanseløs på jaktstartseier i Oberhof søndag. Likevel var skiskytteren kun 8,4 sekunder fra en plass på seierspallen.

Etter sju strafferunder gikk Berger i mål til fjerdeplass på jaktstarten. Hun startet som nummer to, men måtte se Olga Zaitseva, Veronika Vitkova og Valj Semerenko foran seg til slutt.

Det hele begynte bra for den norske jenta. Ledende Miriam Gössner feilet totalt på første skyting og bommet på samtlige skudd. Dermed kunne Berger forlate standplass med et forsprang på 31,6 sekunder til Zaitseva.

Men på annen skyting fikk lesjaværingen problemer i Oberhof-vinden. Fire bom gjorde at hun i realiteten var ute av seierskampen.

Berger fulgte opp med to bom på tredje og én bom på fjerde skyting. Gössner, som vant lørdagens sprint, bommet hele ti ganger søndag.

Synnøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn og Hilde Fenne hadde også en vond dag skytemessig, alle med fem bomskudd. Solemdal gikk seg likevel opp 17 plasser til 23.-plass. Horn ble nummer 26 og Fenne nummer 31. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2