Bergen ønsker 40 millioner i statsstøtte til sykkel-VM

Bergen ønsker VM i sykling i 2017. Onsdag mottar kulturminister Hadia Tajik (Ap) en formell søknad om statlig pengestøtte.

Det Norske Veritas har på oppdrag fra Norges Cykleforbund (NCF) gjennomført en kvalitetssikring av budsjettet, som viser en forventet kostnad på 156,4 millioner kroner for å arrangere sykkel-VM.

Representanter fra Bergen og omegnskommunene, NCF og Norges Idrettsforbund (NIF) står bak søknaden. Bergen kommune opplyser i en pressemelding at de vil be om 40 millioner kroner i statlig støtte.

I vår ble det kjent at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har økt avgiften for arrangere VM i sykling. Idrettsbyråd i Bergen, Gunnar Bakke, er likevel optimist før møtet med kulturministeren.

– Her har Norge sjansen til å være vertskap for et av verdens største idrettsarrangementer. Denne sjansen kan vi ikke la gå fra oss. Regionen står sammen på tvers av kommunegrenser og politiske skillelinjer. I tillegg har vi NIF med oss, sier Bakke.

Søkerne mener et verdensmesterskap på norsk jord kan fremme både folkehelse, byutvikling og miljø. VM i Bergen kan også skape et varig løft for norsk sykkelsport, mener de. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2