Bento: – Vi var ikke effektive nok

Portugals landslagssjef Paulo Bento mener at spillerne kan være stolte av det de har prestert i EM.

– Vi gjorde en veldig god turnering, både i kvalifisering og sluttspill. Jeg synes vi har spilt fantastisk, sa han etter straffetapet mot Spania i semifinalen.

– I dag synes jeg vi var best i det første 90 minuttene. Da vi ikke greide å avgjøre med et mål, viste Spania seg fysisk sterkere. I ekstraomgangene orket vi ikke, og de overtok, men vi reiser hjem med hodene hevet, og spillerne kan dra på en velfortjent ferie.

Bento bekreftet at Cristiano Ronaldo skulle tatt det femte straffesparket, og at han hadde bestemt at Nani skulle skyte straffe nummer tre og Bruno Alves nummer fire. Alves gikk fram som nummer tre, men ble stoppet av Nani. Deretter skjøt Alves som nummer fire og traff tverrliggeren.

– Vi tapte fordi Spania var mer effektive på straffesparkene, men vi hadde heller ingen flaks i denne turneringen, sa Bento. Han pekte på fem stolpetreff i de fire første kampene. I straffesparkkonkurransen ble det tverrligger-ut for Alves, stolpe-inn for Cesc Fàbregas.

– Om jeg kunne velge en måte å tape på så ville jeg ikke velge denne, men det må avgjøres på en måte. Spania er et stort lag og fortjener å være i finalen, men vi holdt følge med dem. Dette gir oss selvtillit foran fortsettelsen, sa han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2