Bekreftet: Leknessund klar for Uno-X

Andreas Leknessund (24) vender hjem og tilbake til Uno-X.

NY SIGNERING: Andreas Leknessund fra Team DSM. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters
NY SIGNERING: Andreas Leknessund fra Team DSM. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters

Det bekrefter laget på X/Twitter. TV 2 erfarte overgangen i mai.

– Det er en fantastisk stor dag for Uno X. Det er et stort steg i riktig retning for vår del, sier lagsjef Jens Haugland til TV 2.

Tromsøværingen har signert en kontrakt ut 2026, og binder seg til laget han var i fra 2018 til 2020.

Utkonkurrerte storlag

24-åringen har imponert stort denne sesongen med blant annet å ikle seg Giro d'Italias sammenlagttrøye i fem dager på rad.

Leknessund var den første nordmannen på 42 år som kunne sykle med den rosa trøyen, og tangerte den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour da han ble nummer åtte.

Etter det TV 2 kjenner til har det norske laget sikret seg nordlendingen i hard konkurranse med noen av de største lagene i proffverden.

– Det viser at Leknessund vil hjem igjen. Han kunne ha valgt andre lag, men velger altså å dra tilbake. Det er et godt tegn, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

– Verdens fineste fyr

Tidligere tirsdag annonserte Uno-X også den danske sykkelstjernen Magnus Cort som en ny signering.

Lagsjef Haugland mener nykommerne er viktige for en World Tour-plass.

– Vi ønsker å bygge et lag, med den identiteten vi har. Så håper vi den kommer av gode prestasjoner, sier Haugland til TV 2.

TV 2s ekspert er full av lovord om Uno-X sin nye signering.

– Han er verdens fineste fyr, men han er også et stort konkurransemenneske som setter store krav. Han forsterker laget ytterligere. Med Leknessund og Cort inn, så begynner det bli et bra lag, sier Kaggestad.

Leknessund var ikke en del av Team DSMs lag til Tour de France, men kan nå få muligheten om Uno-X blir tatt med igjen neste sommer.

– Jeg tror Uno X går for enkeltetapper. Det blir spennende å se ham sykle sammen med ryttere som Tobias Halland Johannessen og Cort Nielsen, sier TV 2-eksperten.