Bayern München ønsker å hente Alexander Straus som hovedtrener. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
Bayern München ønsker å hente Alexander Straus som hovedtrener. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Bekrefter til TV 2: Fått henvendelse fra Bayern München

Daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, bekrefter til TV 2 at Alexander Straus er av interesse for den tyske giganten.

Onsdag kveld skrev Bergensavisen at Bayern München siktet seg inn på Brann-trener Alexander Straus og ville hente ham til den tyske klubbens kvinnelag.

Det fikk Bergens Tidene bekreftet torsdag av daglig leder Christian Kalvenes. Kalvenes bekrefter det samme til TV 2.

– Vi har fått en henvendelse fra Bayern München, og bekreftet at vi har mottatt den. Vi har gitt beskjed om at vi skal ta en prat internt før vi melder tilbake til dem, sier Kalvenes.

Torsdag diskuterte klubbledelsen henvendelsen med Brann-treneren.

Daglig leder i Brann, Christian Kalvenes. Foto: TV 2
Daglig leder i Brann, Christian Kalvenes. Foto: TV 2

– Det er for å prate gjennom hva han tenker om henvendelsen, og hvordan han ser for seg det. Det blir en diskusjon rundt det, fortsetter Kalvenes.

– Kan du si noe om sannsynligheten for at han går?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg har ikke snakket med ham enda.

Kalvenes sier til Bergensavisen at klubben nå avventer et konkret tilbud fra den tyske storklubben.

– Nå er det Olli (Harder, sportssjef) som holder dialog med Bayern München, men vi kommer til å avvente et konkret tilbud fra Bayern. Foreløpig har vi kun fått en henvendelse. Når det foreligger et tilbud, vil vi vurdere det.

– Dette er en stor klubb i Europa, og han har gitt uttrykk for at dette er noe han ønsker å høre mer om, svarer Kalvenes til avisen på spørsmål om Straus selv er interessert i Bayern-jobben.

Jens Scheuer var nylig ferdig som Bayern-trener etter tre år i jobben.

Straus har de siste sesongene ledet Brann-kvinnene til suksess i ligaen. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga.

– Et lag som opplever suksess har attraktive trenere og spillere, og det er klart at det er interesser rundt dem. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier styreleder for Brann-damene, Pål Hafstad Thorsen, til Bergensavisen.

Straus har ikke villet kommentere opplysningene overfor avisen. Brann står med åtte seirer og én uavgjort på de første ni kampene av årets sesong i Toppserien.

(@NTB)