Bedøvet Renstrøm håper på EM-finale

Margrethe Renstrøm håper en bedøvelsessprøyte skal hjelpe henne til å nå EM-finalen i lengde på Olympiastadion i Helsingfors onsdag.

– Jeg fikk et slag under foten i det fjerde hoppet i åpningsstevnet på Bislett, og det har plaget meg siden da. Det var årsaken til at jeg ikke fikk tilløpet til å stemme under Bislett Games (seks døde hopp).

– Jeg burde vel ikke ha stilt til start på Bislett i det hele tatt, for da hadde jeg det fryktelig vondt, men jeg føler det går bedre nå, sier Renstrøm til NTB.

– Dersom jeg får satt en bedøvelsessprøyte før kvalifiseringen onsdag vil jeg ikke kjenne smerte, og da bør det gå bra, legger hun til.

Jenta som slettet legendariske Berit Berthelsen fra de norske rekordlistene under NM i Lillehammer for noen år siden, har 6,60 meter som årsbeste, nettopp fra åpningsstevnet der hun ble skadet. I det stevnet hadde hun også et hopp på rundt 6,80 meter.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er optimist før EM her i Finland, for jeg vet jeg har bra lengder inne, og målet mitt er helt klart: Finaleplass og årsbeste. Formen er bra, men hælen plager meg og bekymrer meg litt. Det må jeg innrømme, sier hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2