Beckenbauer håper på Thomas Bach i IOK

Franz Beckenbauer legger ikke skjul på hvem han har som favoritt til å bli ny president i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK): Thomas Bach.

– Jeg håper virkelig at Thomas Bach kommer til å bli valgt til å etterfølge Jacques Rogge som i president IOK, men også denne gangen er det slik at det er umulig å være sikkert. Slik er det alltid i idrettspolitiske valg, sier den gamle tyske fotballkjempen.

Beckenbauer mener tyske Bach er den ideelle og perfekte IOK-presidenten. Han så da også lenge ut til å være et opplagt valg, men etter hvert som valget nærmer seg har han fått flere tøffe utfordrere, og per i dag er det totalt seks kandidater til vervet som verdens mektigste idrettsleder.

Thomas Bach er 59 år gammel og visepresident i IOK. Han har tidligere vist stor interesse og har ambisjoner om å overta etter Rogge, men det gir ingen garanti for at han blir valgt på kongressen i Buenos Aires 10. september.

– Bach har vært med lenge, og han elsker sport og idrett. I 1976 ble han jo selv olympisk mester i fekting. Han snakker fire språk og er en god kommunikator. IOK kan ikke få en bedre president, mener Beckenbauer i et intervju med avisen Bild. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2