Bayerns femte tittel for året

Pep Guardiola (42) ledet lørdag Bayern München til topps i klubb-VM. De tyske gigantene hadde ingen problemer med å slå marokkanske Raja Casablanca 2-0 i finalen.

– Det er utrolig å avslutte året vårt på denne måten, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm etter å ha fulgt opp serie, cup, mesterliga og europeisk supercup med den femte tittelen i 2013.

Den europeiske mesteren var storfavoritt før møtet med overraskelsen Raja Casablanca. Det marokkanske laget var med som vertsnasjonens representant og var levnet få muligheter før mesterskapet. Likevel gikk Raja hele veien til finalen og ble belønnet med sølvmedalje.

Bayern åpnet best og avgjorde tidlig. Bare sju minutter var spilt da midtstopper Dante fikk hele 16-metersfeltet å boltre seg på. Brasilianeren kunne vende opp og dunke tyskerne i ledelsen.

Halvveis i omgangen økte Guardiolas disippel fra Barcelona-tiden, Thiago Alcántara, ledelsen til 2-0. Det var også stillingen da sluttsignalet lød i Marrakech.

Dermed kunne Guardiola strekke hendene i været for en ny VM-tittel. Tidligere har han vunnet klubb-VM to ganger med Barcelona. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2