Bayern best i London

Bayern München kjørte over Arsenal før pause og vant 3-1 på bortebane i første kamp i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag.

Tyskerne skaffet seg med det et meget sterkt utgangspunkt til returoppgjøret i München om tre uker. Mye skal gå galt for at Bayern ikke tar seg til kvartfinalen etter tirsdagens opptreden i London. Arsenal var lenge på dypt vann, men hevet seg godt i annen omgang. Det holdt likevel ikke for hjemmelaget.

Der gjestene i første omgang spilte med stor ro og voldsom besluttsomhet, virket Arsenal lenge preget av stundens alvor. Vertene åpnet riktignok i fyr og flamme, men ble tidlig straffet. Etter bare sju minutter fikk Thomas Müller stå alene på høyrekanten og prikke inn til en umarkert Toni Kroos, som på halvvolley banket inn 1-0. En verst tenkelig start for hjemmelaget.

Etter scoringen tok Bayern kommandoen og kjørte over Arsenal med flere gode angrep. Litt over kvarteret senere sto det 2-0. På et hjørnespark tvang Daniel Van Buyten fram en god redning av Wojciech Szczesny, og på returen sto Müller klar og satte ballen i nettaket. Rett før pause var Mario Mandzukic svært nære å gjøre 3-0. Kroaten satte hodet på et godt Philipp Lahm-innlegg, men ballen gikk like utenfor.

Arsenal var langt bedre etter pause. Vertene var mer bestemte og maktet å sette inn et trykk. Etter 55 minutter kom også reduseringen. Tidligere Bayern-spiller Lukas Podolski utnyttet en grov keepertabbe av Manuel Neuer, som nølte i feltarbeidet på Jack Wilsheres hjørnespark, og stanget ballen i et åpent mål. TV-bildene viste at den norske dommeren Svein Oddvar Moen ga Arsenal et feilaktig hjørnespark før scoringen.

I det Arsenal øynet en viktig utligning, hogget Bayern til 13 minutter før slutt. Arjen Robben startet angrepet der Lahm slo inn et lavt innlegg til Mandzukic, som fikk satt en fot på ballen og dyttet den i en bue over en utspilt Szczesny og i nettet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2