Westbrook herjet og satte NBA-rekord

Westbrook med imponerende rekord da Oklahoma City Thunder vant.

REKORD-WESTBROOK: Russell Westbrook briljerte mot Orlando Magic i nattens kamp. Foto: J Pat Carter/Getty/AFP
REKORD-WESTBROOK: Russell Westbrook briljerte mot Orlando Magic i nattens kamp. Foto: J Pat Carter/Getty/AFP

Russell Westbrook satte en ny NBA-rekord da han løftet Oklahoma City Thunder til 114-106-seier over Orlando Magic etter forlengning onsdag.

Med 57 poeng, 13 returer og 11 assist noterte han trippel-tosifret for fjerde kamp på rad, og for 38. gang denne sesongen. Aldri før har en spiller scoret så mange poeng i en kamp hvor han har greid trippel-tosifret.

Orlando-tilhengerne ropte taktfast "MVP, MVP" da Westbrook herjet med laget deres onsdag. Westbrook er en glohet kandidat til å kåres til sesongens mest verdifulle spiller.

28-åringen mangler bare tre stykker på å tangere Oscar Robertsons NBA-rekord på 41 trippel-tosifret i samme sesong.

– Det handler om å ønske det mer enn noen annen. Jeg tenker ikke på om jeg er trøtt, jeg står bare på. Jeg tenker på det neste bidraget jeg kan gi til at vi vinner, sa Westbrook.

Han scoret 19 poeng i de seks siste minuttene av ordinær tid. En trepoenger sju sekunder før slutt tvang fram forlengning.

– Det han gjorde i kveld var en av de beste prestasjonene i NBA-historien, sa Magic-trener Frank Vogel.

– Det er vanskelig å rangere de store spillernes prestasjoner opp gjennom årene, men dette er blant det aller beste.


Stephen Curry og Klay Thompson imponerte også onsdag, da de vendte kampen for Golden State Warriors på vei mot 110-98-seier i toppkampen mot San Antonio Spurs. Til sammen scoret "Splash Brothers" 52 poeng da Warriors vant etter å ha ligget under 7-29 tidlig i kampen.

Warriors har ligaens beste statistikk med 61 seirer. Spurs er nest best med 57. Oklahoma er sjette best i Western Conference med 43 seirer og på vei mot sluttspill.

I Eastern Conference har Boston Celtics flest seirer med 48, men laget mistet etter onsdagens 100-1030-tap for Milwaukee Bucks førsteplassen til Cleveland Cavaliers, som har 47 seirer, men færre spilte kamper og dermed høyere seiersprosent.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2