Utrolig snuoperasjon av Duncan og Spurs

Lå under 16-40 mot Los Angeles Clippers.

Tim Duncan (Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters)

Det var ingen glede for hjemmefansen da Los Angeles-lagene Clippers og Lakers spilte hjemmekamp i NBA-sluttspillet rett etter hverandre lørdag. I stedet tok San Antonio Spurs (96-86 over Clippers) og Oklahoma City Thunder (103-100 over Lakers) begge et langt steg mot semifinalen.

Enorm snuoperasjon
Spurs har vært ustoppelig den siste tiden og tok sin 17. strake seier fordelt på grunnserie og sluttspill. En stund så det ut som Clippers skulle greie å stoppe den seiersrekken.

Hjemmelaget startet nemlig forrykende og ledet 33-11 etter første periode. Det sto 40-16 et stykke ut i den neste, før Spurs begynte å få sving på spillet sitt. I 3. periode vendte det. Med 24 strake Spurs-poeng ble 12 poengs Clippers-ledelse i løpet av få minutter til 12 poengs Spurs-ledelse.

Aldri før har et NBA-lag vunnet en sluttspillkamp etter å ha ligget under så mye etter første periode.

LES: 36-åring kan sette NBA-rekord

– Mistet aldri troen
Tony Parker leverte 23 poeng og 10 assist, mens Tim Duncan scoret ni av sine 19 poeng i delen av 3. periode da Spurs scoret 24 på rad.

– Det er masse selvtillit i dette laget, og det var ingen panikk ved halvtid. Vi visste at vi ville komme tilbake, sa Parker etter at Spurs la på til 3-0 i best av sju kamper.

– Vi mistet aldri troen, og alle hjelp hverandre i forsvar, sa Durant, som avgjorde med et hoppskudd fra sju-åtte meter over Metta World Peace.

Lakers ledet med 13 poeng mindre enn åtte minutter før slutt, men Thunder scoret 25 av kampens siste 34 poeng. Russell Westbrook førte an med 37 poeng, mens Durant hadde 31 poeng og 13 returer.

Kobe Bryant scoret 38 poeng for Lakers og noterte også åtte returer og fem assist, men han ble for alene. Thunder leder 3-1 i best av sju kamper og kan sikre semifinaleplass på hjemmebane mandag. (©NTB)