Gimle ble norgesmester etter vanvittig drama

Slo Bærum på bortebane i den fjerde finalekampen.

Bærum - Gimle 74-76

Gimle er norgesmester i basketball etter å ha slått Bærum 3-1 i kamper i sluttspillfinalen i Firi-ligaen.

– Verdens største lettelse akkurat nå! Jeg er takknemlig og utladet, faktisk. Det er så deilig. Jeg er så stolt av laget. Det betyr så sinnssykt mye for de. Å se at de har det så bra, det er verdt alt, sier Gimle-trener Audun Eskeland til TV 2.

Se det vanvittige dramaet som utspilte seg i sluttsekundene i videovinduet øverst!

– Det er en skuffelse, men den største skuffelsen er at jeg unner spillerne å vinne. Jeg blir mer lei meg på deres vegne enn mine egne. Gimle er verdige mestre, men det går fint, sier Bærum-spiller Mathias Eckhoff.

Det var helt likt med et minutt igjen. Men på slutten tok Gimle fire poeng, og så ut som de skulle vinne. En trepoenger Stian Mjøs med syv sekunder på klokka tente det syltynne håpet.

Bærum traff på et straffekast, og da var det tre sekunder til å ta en trepoenger som kunne snu det. Det siste kastet fra Mjøs gikk kant ut, og da var det avgjort.

– Himmel og hav for et drama! sa TV 2s kommentator Christian Paasche i de intense sluttsekundene.

Bærum startet best, og hadde en solid ledelse etter den første av fire perioder. Men bergenserne kjempet seg tilbake, og tok over ledelsen midtveis.

Med en periode igjen var stillingen 60-57 i Nadderudhallen. Men Gimle snudde det igjen ved kampslutt, og da sikret Gimle kongepokalen.

Milovan Savic ble poengkongen for Gimle med 19 poeng.