Durant ledet USA til sitt fjerde strake OL-gull i basketball

Frankrike ga USA kamp til døren om OL-gullet i basketball for menn lørdag, men med Kevin Durant i spissen innkasserte USA sitt fjerde strake OL-gull.

GULL: Kevin Durant og USA vant OL-gull i basketball natt til lørdag. Foto: Luca Bruno
GULL: Kevin Durant og USA vant OL-gull i basketball natt til lørdag. Foto: Luca Bruno

Amerikanernes største stjerne hadde ingen planer om å la Frankrike gå seirende ut av duellen, slik de gjorde i gruppespillet i Tokyo. I OL-finalen noterte Durant seg for 29 poeng og seks returer og ledet USA til gull.

Kampen endte 87-82 i amerikanernes favør. Jayson Tatum bidro med 19 poeng og sju returer, mens Damian Lillard og Jrue Holiday scoret 11 poeng hver.

USA tok tak i taktpinnen allerede fra start i finalen. Amerikanerne var på et tidspunkt 11 poeng foran franskmennene før halvspilt kamp. Frankrike fikk omsider stilt inn siktet og reduserte gapet til fem poeng. Lagene gikk til pause på stillingen 44-39 til USA.

Frankrike var hele tiden på skuddhold også etter hvilen, men slet med å komme à jour på poengtavla. Da det gjensto ti sekunder var det kun tre små poeng som skilte lagene, men Kevin Durant tok ansvar fra straffelinjen og sikret amerikansk gull.

USA har nå vunnet 16 OL-gull av 20 mulige og tatt medalje i samtlige leker de har stilt opp i (ett sølv og to bronse).

(©NTB)