Det var tidvis høy temperatur i Gimlehallen onsdag kveld. Foto: TV 2 Play
Det var tidvis høy temperatur i Gimlehallen onsdag kveld. Foto: TV 2 Play

Basket-semi endte i parodi: Avsluttet med tre spillere

Kongsberg kom til andre semifinale i basket-NM med ti spillere, men oppgjøret mot Gimle tok en dramatisk vending.

Det var lenge jevnt i onsdagens dyst i Gimlehallen. Etter å tapt åpningsperioden 17-20 fikk bergenserne, anført at landslagsduoen Lars Espe og Jørgen Odfjell og den knallsterke serberen Milovan Savic, overtaket gjennom 2. og 3. periode.

Og etter sju kjappe poeng fra Bryan Coleman i fjerde periode hadde Gimle kontroll på stillingen 78-61 fire minutter ut i perioden.

Da smalt det i Gimlehallen.

Kaos

En frustrert Marin Mornar ble diskvalifisert for å ha sparket Gimle-kaptein Kurt-Ali Ouakkaha Størseth. Og toppscoreren fra Kongsbergs seier i første semi, Ognjen Nisavic, fikk usportslig feil for å ha dyttet Odfjell. Da var begge stjernene fra Balkan ute av semifinalen.

I tillegg hadde fire av spillerne som på det tidspunktet satt på benken til Kongsberg beveget seg inn på banen i retning tumultene på den andre siden.

Etter lang tids dommerkonferanse ble derfor også Valen Tajeda, Djo Yele, Aly Hudgins og William Lybæk utvist fra hallen.

Kongsberg var redusert fra ti til bare fire spillere.

Minutter seinere fikk landslagspiller Torgrim Sommerfeldt sin 5. feil. Kongsberg måtte da fullføre med bare tre mann.

Med fem mot tre tok Gimle foten av pedalen. Energien og intensiteten i kampen var borte. Hjemmelaget vant 97-71 og utlignet til 1-1 i kamper i best av fem-serien. Gimle-trener Audun Eskeland var ikke glad for hvordan kampen endte, men svært fornøyd med de første 34 minuttene.

– Vi hadde full kontroll før alle utvisningene og ledet med 17 poeng. Nå er det 1-1 og game on. Ser fram til ny dyst på søndag, sier han.

Stjerne kan miste neste oppgjør

Kamp tre spilles i Kongsberg på søndag, kamp fire i Gimlehallen neste onsdag. Og en eventuell femte kamp i Kongsberg igjen.

Kongsberg risikerer å måtte klare seg uten Mornar, som kom på årets All Star-lag i Firiligaen, kommende søndag etter kveldens diskvalifikasjon.

Kongsberg tok kongepokalen sist det ble spilt basket-sluttspill i Norge, pre-pandemi i 2019. Da slo de Gimle i finaleserien.

I den andre semifinaleserien i årets sluttspill leder Bærum 2-0 i kamper over seriemester Frøya. Bæringene kan sikre finaleplassen i Bergen (Frøyahallen) på lørdag.

Relatert

Mer innhold fra TV 2