Barkley skjøt Everton til fjerdeplass

Midtbanetalentet Ross Barkley (20) ga Everton 2-1 borte mot Swansea med en frisparkperle seks minutter før slutt søndag.

En nybarbert Barkley løftet ballen over muren og plasserte den høyt oppe i høyre hjørne bak Swansea-keeper Gerhard Tremmel. Målet viser hvorfor mange verdsetter den unge engelskmannen høyt.

– Det var en god seier etter en vanskelig kamp. Ross Barkley vokser fra kamp til kamp. Han er en unik diamant for engelsk fotball, sa Everton-manager Roberto Martinez.

Swansea og Everton er blitt kjent for å beherske et pasningsspill på et meget høyt nivå. Det åpnet for en underholdende kamp i Wales, men førsteomgangen var en skuffende affære.

Everton giret opp etter pause. Først gikk Gareth Barrys volleyskudd like over mål, mens Tremmel måtte slå en avslutning fra Barkley i tverrliggeren. Til slutt lyktes gjestene da Seamus Coleman etter 66 minutter forsøkte seg på et uventet skudd fra utsiden av 16-meteren. Ballen føk opp i nærmeste kryss.

Fire minutter senere var lagene like langt. Swansea-backen Dwight Tiendalli avsluttet i Bryan Oviedo, som satte ballen i eget mål. (©NTB)