Barcelona med stort reisefølge til Zürich

Lionel Messi stiller i spissen for et stjernespekket reisefølge fra Barcelona til mandagens gullballutdeling i Zürich. Likevel kan det se ut til at han vippes ned fra tronen etter fire år med suksess.

Mandagens kåring vil være spesiell på flere måter. På grunn av at det kun er måneder til fotball-VM skal arrangeres i Brasil, har Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) lovet at det vil bli en brasiliansk stemning over det hele. I tillegg skal den avdøde portugisiske legenden Eusebio, som vant Gullballen i 1965, hylles.

Men selv med spesielle anledninger å markere, rettes fokuset mot spesielt tre spillere. Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo. Førstnevnte har vunnet prisen fire år på rad, men anses ikke som favoritten i år. Ronaldo, som ikke har scoret på sine to siste kamper for Real Madrid, er blitt utropt av flere som den aller største favoritten til den gjeve prisen.

Likevel har Messi med seg et lass av Barcelona-spillere til gallaen, som også er åsted for kåringer av årets trener i 2013 og årets lag.

Spillerne Xavi, Neymar, Dani Alves og Andrés Iniesta sitter alle sammen med Messi under mandagens galla. I tillegg er klubben representert med president Sandro Rosell, sportsdirektørene Josep Maria Bartomeu og Andoni Zubizarreta, direktør Jordi Mestre og økonomi- og strategidirektør Manel Arroyo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2