Årst matchvinner på Nadderud

Kampen mellom Stabæk og Tromsø manglet lenge alt. Også mål. Men i det 74. minutt dukket 38-årige Ole Martin Årst opp og ble matchvinner.

Dermed vant TIL 1-0. Grepet om fjerdeplassen er derfor fortsatt ganske solid. For Årst, som debuterte i eliteserien i 1995, var dette eliteseriescoring nummer 101. Ifølge ham selv. Men her er det uenighet om én scoring, Nadderud-scoringen kan ha vært Årsts mål nummer 100.

Konklusjon etter 90 minutter: Dette var en av årets svakeste kamper på Nadderud – det sier mye. I en sjansefattig førsteomgang burde Thomas Kind Bendiksen ha gitt gjestene ledelsen sju minutter før pause. Men Mande Sayouba, nå landslagsuttatt for Elfenbenskysten, parerte enkelt.

Etter pause vartet norsk fotballs tidligere assistkonge, Veigar Páll Gunnarsson, opp med en lekker frispilling av Franck Boli på stillingen 0-0. Men Boli er ingen Daniel Nannskog. Og det ble verken mål eller noe som lignet.

Så kom Årst matchvinnerscoring etter det som har vært en gjenganger for Stabæk i år: Slurvete forsvarsspill. Stabæk prøvde å kjempe for et uavgjort resultat, men lyktes ikke. Kvaliteten og ferdighetene i avslutningsfasen holder ikke i eliteserien.

Tromsø, som har en hengekamp mot Sandnes Ulf, har som nevnt fjerdeplassen på tabellen inne. Men laget har også en cupfinale som kan gi E-cupspill neste sesong. På bortebane tok TIL denne gang borteseier nummer tre uten å imponere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2