Arsenal kan miste ledelsen

Arsenal jaktet sin åttende strake seier, men måtte avslutte med ti mann etter at Mathieu Flamini ble utvist. Etter 2-2 mot Southampton kan serieledelsen ryke.

Manchester City og Chelsea er henholdsvis to og tre poeng bak Arsenal, og begge spiller onsdag kveld. Med borteseier mot Tottenham vil City være på tabelltopp.

Arsenal må altså stole på hjelp fra naboen i håpet om å klamre seg til førsteplassen.

Southampton gikk offensivt til verks mot serielederen og dominerte første omgang. Hjemmelaget tok fortjent ledelsen snaut halvveis i omgangen, da José Fonte møtte et flott innlegg fra Luke Shaw og sendte ballen i mål bak Wojciech Szczesny.

Ledelsen kunne vært større ved pause, men Arsène Wengers mannskap har så mye klasse at det aldri kan avskrives. Arsenal nyttet det til å vende kampen i løpet av noen få minutter tidlig i annen omgang.

Først scoret Olivier Giroud med et frekt hælspark på innlegget fra Bacary Sagna. Fire minutter senere raidet Mesut Özil på høyresiden og la ballen ut til Santi Cazorla, som sendte gjestene i ledelse. (©NTB)