Armstrong kan tape mye på å innrømme doping

Lance Armstrong kan tape mye mer enn sitt allerede rufsete rykte på å innrømme dopingmisbruk. Mange mener han kan havne i fengsel.

Torsdag til uken skal den tidligere amerikanske toppsyklisten la seg intervjue av Oprah Winfrey. Det er i flere dager allerede spekulert i om han kommer til å innrømme dopingmisbruk. Til nå har han verken snakket om den omfattende dopingsaken som er reist mot ham eller innrømmet noe som helst.

Han er utestengt for all idrett for livstid, og han er også fratatt alle de sju strake seirene han vant i Tour de France mellom 1999 og 2005. Men det kan bli mye verre, i alle fall dersom det går slik enkelte såkalte eksperter antyder.

– Dersom jeg var advokaten hans, ville jeg frarådet ham å si noe om dopingsaken eller komme med innrømmelser. Det vil være galskap, mener Peter Keane. Han er jussprofessor ved Golden Gate universitet i San Francisco.

– Hvis han kommer med innrømmelser risikerer han å bli tiltalt og behandlet som en kriminell. Han kan faktisk ende i fengsel, mener professoren.

Det er tiden i US Postal-laget som er kritisk for Armstrong. Da han ledet det suksessrike laget for vel ti år siden, mottok han blant annet midler fra den amerikanske staten. Dersom det blir kjent at han dopet seg, kan han bli tiltalt for å ha løyet for sjefene sine. Han kan dermed bli tiltalt for svindel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2