Arbeiderpartiet på gli mot proffboksing?

Akershus arbeiderparti vedtok søndag med 168 mot 7 stemmer å gå inn for å oppheve loven som forbyr proffboksing her i landet.

Det kan bety at det største regjeringspartiet er på gli mot å tillate profesjonell boksing, som ble forbudt ved lov i Norge i 1981. Nå er det i alle fall klart at saken om å oppheve dette omstridte forbudet vil bli behandlet på Arbeiderpartiets (Ap) landsmøte i neste måned.

– Jeg mener det fortsatt er sterke medisinske argumenter som går mot innføring av proffboksing i Norge, men Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) endrer regelverket sitt, og da må det også skje visse justeringer i Norge.

– Departementet har nedsatt en komité som jobber med å legge proffboksingen under det såkalte knockoutloven, sier Gunn Karin Gjul (Ap) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget til NTB. Dette arbeidet blir støttet av Norges Idrettsforbund (NIF).

– Dersom det skulle skje at forbundet mot proffboksing blir fjernet, vil ikke det automatisk føre til at proffboksing blir tillatt, legger hun til.

Det var Jelrik Nylund-van Berkel, generalsekretæren i det lille lokallaget til Arbeiderpartiet i Asker, som tok opp saken og fremmet forslaget om å fjerne forbudet mot proffboksingen på årsmøtet til Akershus arbeiderparti lørdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2