Antatt kampfikser utleveres til Italia

Italia har krevd en antatt bakmann for omfattende kampfiksing utlevert fra Singapore. Nå får de viljen sin.

Ifølge Interpol vil Dan Tan, mannen som blir navngitt som bakmann i den omfattende kampfiksingsskandalen som er rullet opp, lande i Milano i løpet av torsdagen.

Europol mener at et syndikat i Singapore står bak de nesten 700 kampene som er under mistanke om kampfiksing. Samtidig ba politiet i Singapore om mer håndfaste bevis før de ville pågripe den antatte bakmannen.

Nå synes det som om det blir fart i saken. Det internasjonale fotballforbundet samarbeider tett med Europol og Interpol. På listen over kamper som kan være fikset er både kamper i mesterligaen og VM-kvalifiseringen.

Europarådet og FIFA jobber for en felles lovgiving for å få bukt med kampfiksingen. Nyheten om at den antatte bakmannen er på vei til Italia for avhør ble gjort kjent av Interpol under en konferanse mot kampfiksing i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur torsdag.

– Vi er klare til å fjerne denne kreftsvulsten fra fotballen. AFC gir seg ikke før den plagen er fullstendig fjernet i Asia, sa fungerende president i Det asiatiske fotballforbund, Zhang Jilong onsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2