Ambassadør Hushovd setter Nord-Norge på sykkelkartet

Thor Hushovd kommer rett fra etappeseier i Polen Rundt til Arctic Race of Norway, og ikke noe passer bedre når Nord-Norge skal settes på det internasjonale sykkelkartet.

Alt er klart for verdens nordligste sykkelritt med start i Bodø 8. august og målgang fire dager senere i Harstad (11. august). Rytterne skal innom Lofoten og Vesterålen, de skal kjøre over Saltstraumen og krysse polarsirkelen.

De lokale arrangørene samarbeider med ASO (Amaury Sport Organisation), folkene og organisasjonen bak Tour de France.

Det startet med turrittet Andørja rundt. Nå, bare noen få år senere, er flere av de beste profflagene med noen av verdens beste ryttere på plass, men det er liten tvil om at Hushovd blir den største stjernen av alle, i alle fall sett med nordnorske og norske øyne.

Han har hatt en temmelig ujevn sesong i år preget av både sykdom og skader. Nå slåss han for en plass på det norske VM-laget, og seieren i Polen tirsdag var en sterk søknad i så måte.

Med solid innsats nord for polarsirkelen kan Hushovd sikre enda flere plusspoeng med tanke på en VM-plass, og det er ikke tvil om at han er sugen på å vise nordlendingene hva han er god for på sykkelsetet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2