LEGGER OPP: Maren Skjøld gir opp satsingen. Foto: Cornelius Poppe
LEGGER OPP: Maren Skjøld gir opp satsingen. Foto: Cornelius Poppe

Alpinist Maren Skjøld (26) legger opp

I en alder av 26 år velger OL-medaljør Maren Skjøld å avslutte karrieren som alpinist. Landslagsvrakingen er den sentrale årsaken.

Det opplyser Skjøld på Instagram onsdag. Hennes beste plassering i verdenscupen var en 4. plass i parallellslalåm i Courchevel i Frankrike i desember 2017.

– Alpint har vært en del vært en del av livet mitt siden jeg var fem år gammel. Det har vært en velsignelse og et privilegium å ha vært en del av sporten i så mange år. Jeg har alltid vært motivert og jobbet hardt (kanskje for hardt noen ganger), men jeg har nytt hvert minutt, skriver Gjøvik-kvinnen.

Skjøld ble vraket fra landslaget for kommende sesong som følge av manglende sportslig utvikling, bekreftet sportssjef Claus J. Ryste overfor NRK i mai. Det er en sentral årsak til at hun nå gir seg. Skjøld debuterte i verdenscupen i januar 2016.

– Det var virkelig ikke en enkel beslutning å ta, men jeg vet hvor mye det koster å være helt alene. Ikke bare pengemessig, men fysisk og mentalt også. Og akkurat nå i livet mitt vet jeg ikke om det er verdt det, og da er det bedre å gå videre til et nytt kapittel, opplyser hun.

Skjøld tok OL-bronse i lagkonkurransen i parallellalpint i 2018 sammen med Jonathan Nordbotten, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Sebastian Foss Solevåg, Nina Haver-Løseth og Kristin Lysdahl.

Haver-Løseth har også avsluttet alpintkarrieren. Det gjorde hun i midten av mars.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2