Alonso vil fortsatt etablere sykkellag

Formel 1-stjernen Fernando Alonso kommer ikke til å bli sponsor i sykkellaget Euskatel, men håper likevel å være med og etablere et profesjonelt sykkellag i 2015.

Det melder spanjolen på sin Twitter-konto tirsdag, men han nevnte ingen årsak til at forhandlingene i forbindelse med Euskatel-laget brøt sammen. Det ble klart mandag at Alonso ikke kom til å gå inn som delsponsor i Eurkatel, noe som igjen trolig betyr kroken på døra for det baskiske sykkellaget etter denne sesongen. Det går mot en styrt avvikling.

– Vi forsøkte til det siste å komme fram til en avtale, men det viste seg å være umulig for meg å bli involvert i proffsyklingen i 2014. Men dette eventyret har så vidt startet for meg, sier Alonso. Han legger raskt til at han håper å være involvert på eiersiden med et eget lag i sykkelsporten i 2015.

Han sier at han har stor lidenskap for sykkelsporten og viljen hans til å samarbeide med andre aktører er stor. Derfor tviler han ikke på at han kommer til å bli engasjert i syklingen i løpet av et par år.

Det var lenge et håp om at Alonso skulle være med på å redde Euskatel-laget, men det ser ut som om dette laget er i ferd med å gå over i historien etter 19 år på den profesjonelle landeveien. Dersom det skjer kommer Spania som er regnet for å være en av de største sykkelnasjonene, bare til å være representert på det høyeste planet i profesjonell sykling med Movistar-laget og Alejandro Valverde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2