Alonso-dobbel sendte Spania til semifinalen

En scoring av Xabi Alonso i hver omgang var nok til å gi Spania 2-0-seier i en sjansefattig EM-kvartfinale mot Frankrike.

Etter fem minutter ropte Cesc Fàbregas forgjeves på straffe. Barcelona-spilleren ble klønete løpt ned av Gaël Clichy i feltet da han jagde en lang ball, men dommer Nicola Rizzoli vinket spillet videre. En tvilsom avgjørelse.

Men etter 19 minutter var Spania i ledelsen. Andrés Iniesta slo en stikker til venstreback Jordi Alba, som fikk slått inn fra dødlinjen. På motsatt side hadde Clichy trukket for langt inn, noe som ga Xabi Alonso enormt med plass. Real Madrid-spilleren gjorde det enkelt og godt, og headet Spania kontant i ledelsen.

En perfekt måte å markere det som var Alonsos 100. landskamp. På overtid satte han inn 2-0 på straffespark.

Frankrike var forsiktige i starten, og hadde gjort endringer på laget for å forsøke å temme Spania. Høyreback Mathieu Debuchy ble liggende i en dyp kantrolle, sammen med en forsiktig trio sentralt.

Dermed var mye av ansvaret for å skape noe gitt til venstrekant Franck Ribéry og Karim Benzema. Ribery slet med å komme seg rundt på sin kant, og Benzema fikk sjeldent sjansen til å skape noe på egen hånd. (©NTB)