Alle for Boasson Hagen

Hjelperytterne Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Vegard Stake Laengen er fullt ut innstilt på å hjelpe kaptein Edvald Boasson Hagen til OL-suksess.

– Jeg vet ikke helt hvor det kommer fra at jeg ikke er innforstått med min rolle i OL. Jeg har hele tiden sagt at jeg først og fremst skal hjelpe Edvald, som er kapteinen og den vi kjører for alle sammen, sier Alexander Kristoff til NTB.

Stavangerrytteren håper å bli med til finalen i lørdagens OL-fellesstart for menn, og der vil han ofre seg for sin tidligere lagkamerat.

– Så lenge han er i slag og er med, kjører laget for Edvald. Jeg håper i det lengste å bidra til å få ham i posisjon til spurten. Slik det ser ut for meg, blir det vanskelig å henge av spurterne i feltet, så jeg tror det kommer til å bli spurtoppgjør mellom en større gruppe ryttere, hevder Kristoff.

Sky-stjernen Boasson Hagens viktigste hjelperytter underveis blir lagkamerat Lars Petter Nordhaug. Målet er å bidra til å gjøre rittet så hardt at spurterne vil hektes av mot slutten.

– Løypa passer oss bra, men det må kjøres hardt fra start for å hekte av de sterkeste spurterne. Det holder ikke med litt heller, for etter siste bakke er det langt nok til mål, sier Nordhaug. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2