Ali er boksesportens ubestridte konge

Bokselegenden Muhammad Ali er en tittel rikere etter at det profesjonelle forbundet World Boxing Council (WBC) utropte ham til «Kong Boksing».

Det var WBC-mesteren Vitalij Klitsjko som egenhendig plasserte en krone av 24 karat gull på hodet til bokselegenden i mexicanske Cancun mandag kveld.

– Det er ingen tvil om at Ali er den største i alle vektklasser innen boksesporten. Jeg er stolt som får overrekke denne kongetittelen til ham, sa Klitsjko i forbindelse med den lille høytideligheten, da Ali ble kåret til tidenes bokser en gang for alle.

100 inviterte feiret WBCs 50 års jubileum mandag, og samtidig benyttet forbundet anledningen til å gjøre ekstra stat på Ali. Flere av forbundets boksere, både tidligere og nåværende, var til stede, og det var også hyret inn et barnekor som sang for bokselegenden.

– Ali gledet seg stort over festlighetene og den æren som ble gjort på ham, sa kona Lonnie. Legenden selv, som startet sin boksekarriere som Cassius Clay, lider av Parkinsons sykdom og har mistet taleevnen på sine gamle dager.

Muhammad Ali er født i Kentucky i 1942. Han slo for alvor gjennom som bokser med OL-gull i lett tungvekt fra Roma i 1960. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2