Alderen krever sitt – Thorkildsen må hvile mer

Trener Åsmund Martinsen gliser og kikker mot Andreas Thorkildsen. – Alderen krever sitt, så han kan ikke trene like tøft som tidligere.

Martinsen legger til at Thorkildsen ikke liker å høre at han blir eldre, men han har holdt på med spydkast i 20 år, og i nesten halvparten av denne tiden har han hørte hjemme i det internasjonale toppsjiktet. Ikke rart han bærer preg av det.

31-åringen gikk på en skikkelig nedtur i fjor. Skadeproblemer gjorde at han aldri kom skikkelig i gang med sesongen, men nå peker pilene oppover igjen og målet er å komme tilbake i den desiderte verdenstoppen.

– Planen er enkel og grei; jeg skal tilbake på toppen, sier Andreas Thorkildsen med stor selvsikkerhet til NTB.

– Han liker ikke at jeg minner ham på hvor gammel han er blitt, men ikke desto mindre er han i en alder som gjør at vi må ta hensyn til det. Han trenger mer restitusjon mellom øktene enn tidligere. Derfor er treningen stokket om litt, selv om vi verken trener mindre eller særlig annerledes enn før, forteller Åsmund Martinsen til NTB.

Verken han eller Thorkildsen selv ser seg mye tilbake, for de vet begge to utmerket godt årsaken til at 2012-sesongen endte i skuffelse. Det skyltes skadeproblemer og for lite kasting totalt sett. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2