Soccer Football - Premier League - Brentford v Wolverhampton Wanderers - Brentford Community Stadium, London, Britain - January 22, 2022 Brentford's Kristoffer Ajer reacts REUTERS/Hannah Mckay EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications.  Please contact your account representative for further details. Foto: HANNAH MCKAY
London, England, 12th February 2022. Christian Eriksen of Brentford waves to the crowd after being announced after his recent signing before the Premier League match at Brentford Community Stadium, London. Picture credit should read: Paul Terry / Sportimage via PA Images Foto: Paul Terry
LAGKOMPISER: Kristoffer Ajer er blitt lagkamerat med Christian Eriksen. Foto: Montasje. NTB.

Ajer åpner opp om Eriksen-overgangen: – Han vil ikke ha fokus på det i det hele tatt

Kristoffer Vassbakk Ajer (23) hyller sin nye lagkamerat Christian Eriksen (30).

Se Arsenal-Brentford lørdag fra klokken 15.30 på TV 2 Sport Premium og Play.

Den norske midtstopperen får oppleve sesongens mest gledelige comeback i fotballverdenen på nært hold.

På tampen av overgangsvinduet i januar ble det klart at Eriksen var klar for Brentford, som en del av hans jakt på en plass i den danske VM-troppen i Qatar ved slutten av 2022.

Eriksen har ikke spilt en offisiell fotballkamp siden hjertestansen under EM-oppgjøret mot Finland i juni i fjor.

Mandag fylte dansken 30 år og gjorde sitt uoffisielle comeback i en treningskamp der han spilte en drøy time og leverte en målgivende pasning. Lørdag kan han gjøre sitt offisielle comeback borte mot Arsenal i Premier League.

– Det er først og fremst en helt enestående signering for klubben, sier Kristoffer Vassbakk Ajer til TV 2.

– Snakker mer norsk enn engelsk

Han forteller at Eriksen og han sitter nærme hverandre i garderoben og på kort tid har utviklet en tett relasjon.

– Han er dansk, og vi er en skandinavisk gjeng her som prater mer norsk enn engelsk på treningsanlegget. Det fungerer utrolig bra. Han kommer veldig lett inn i et miljø som dette, sier Ajer.

Ifølge stopperkjempen tok det ikke mange minuttene på trening ved Eriksens side før han så at playmakeren har noe helt spesielt.

– Han er en klassespiller. Du ser kvaliteten han har på trening, avslutningene hans, måten han kommuniserer på og standingen han har i garderoben. Det er utrolig lett å se hvordan han har hatt en så fantastisk karriere, sier Ajer.

– Ikke noe frykt

– Hvilke refleksjoner har du gjort deg rundt det som skjedde med ham i fjor sommer?

– Jeg har blitt utrolig imponert over hvordan han har tatt seg av situasjonen. Det var selvfølgelig en forferdelig hendelse som skjedde i fjor sommer, men måten han har kommet tilbake på nå …

– Alt er klargjort, alt er screenet, han vet han er i de tryggeste hender, sier Ajer, som antyder at hjertestansen ikke er et tema som ofte dukker opp på Brentfords treningsanlegg:

– Nå kjører han bare på, spiller fotball og vil ikke ha fokus på det i det hele tatt. Jeg synes tilnærmingen hans har vært utrolig fin.

– Er det noen som er redde for at det kan skje noe med ham?

– Det er ikke noe frykt for spillergruppen eller for ham. Jeg tror han er i de beste hender og skal fokusere på fotball, sier Ajer.

Kampen mellom Arsenal og Brentford ser du på TV 2 Play lørdag klokken 16.00.