Adebayor ordnet ny Spurs-seier

Emmanuel Adebayor vartet opp med to scoringer da Tottenham slo formsvake Swansea 3-1 søndag. Det var London-klubbens fjerde strake seier i Premier League.

Tottenham flyr høyt om dagen og er absolutt med i kampen om en viktig mesterligaplass. De liljehvite har ikke tapt i serien under Tim Sherwoods ledelse. De siste seks seriekampene har gitt fem seirer og én uavgjort.

I Wales åpnet ikke Spurs godt, men var effektive da Adebayor i det 35. minutt stanget gjestene i føringen etter et presist innlegg fra Christian Eriksen. Swansea hadde både en ball i tverrliggeren og ble klart snytt for en straffe før de havnet bakpå hjemme på Liberty.

Wilfried Bony fikk en tydelig dytt av Michael Dawson i det spissen skulle stige til værs etter et hjørnespark. Situasjonen oppsto sju minutter før Tottenham tok ledelsen.

Baklengsmålet ødela rytmen til Swansea, og Tottenham tok over banespillet. Tidlig i annen omgang presterte Chico Flores å score selvmål, selv om han ikke var spesielt presset.

Swansea trillet som vanlig mye ball, men slet med å true Tottenham. I det 71. minutt gjorde Adebayor sitt annet mål for dagen. Etter en kontring var togoleseren alene med keeper og plasserte 3-0 kaldt i nettet. Bony reduserte for Swansea i sluttminuttene. (©NTB)