ABC Nyheter boikotter VM i Qatar

Nettstedet ABC Nyheter har besluttet å ikke skrive eller legge ut sportslig stoff om fotball-VM i Qatar. – Et spørsmål om rett og galt, sier redaktøren.

QATAR: Det pågår fortsatt arbeid for å få ferdig infastrukturen rundt VM. Foto: Elias Engevik / TV 2
QATAR: Det pågår fortsatt arbeid for å få ferdig infastrukturen rundt VM. Foto: Elias Engevik / TV 2

Boikotten vil omfatte all resultatbasert dekning gjennom hele mesterskapet, skriver Journalisten. VM starter 20. november og varer til 18. desember.

Qatar ble tildelt fotball-VM på kontroversielt vis i 2010. Golfstaten har i årevis fått hard kritikk for manglende menneskerettigheter og dårlig behandling av gjestearbeidere.

– For oss er det et spørsmål om rett og galt. Vi ønsker ikke å bidra til å legitimere en stat som undertrykker kvinner og homofile og nærmest holder slaver som arbeidskraft, sier ABC Nyheters redaktør David Stenerud til Journalisten og fortsetter:

– Det politiske rundt VM i Qatar vil vi selvsagt fortsatt dekke, men om du vil vite hvordan det går når Polen møter Saudi-Arabia i gruppespillet, så finner du ikke det på ABC Nyheter.

Stenerud peker videre på den påståtte korrupsjonen rundt tildelingen av VM og godt dokumenterte brudd på menneskerettighetene.

Tirsdag ble det klart at Paris slutter seg til en rekke franske byer som ikke vil sette opp supportersoner og storskjermer i forbindelse med VM-sluttspillet i Qatar.

(©NTB)