A-Rod utestengt i 162 kamper

New York Yankees-stjernen Alex Rodriguez (38) er utestengt hele den kommende baseballsesongen som følge av en dopingskandale.

Rodriguez har vært den nordamerikanske baseballigaens (MLB) best betalte spiller i mer enn et tiår, men nå kan karrieren være over. Han har hatt en årslønn i Yankees på rundt 172 millioner norske kroner (28 millioner dollar).

Selv om lørdagens avgjørelse betraktes som endelig både av ligaen og av spillerforeningen som har hjulpet «A-Rod» i hans anke, sa stjernespilleren at han vil kjempe videre i sivil rett.

– Jeg har ikke brukt prestasjonsfremmende midler eller brutt antidopingreglene i tariffavtalen, og for å bevise det vil jeg ta kampen min videre til sivil rett, sa han.

Rodriguez var en av 13 spillere som i fjor ble utestengt som følge av den såkalte Biogenesis-skandalen. Han fikk strengere straff enn de øvrige fordi han motarbeidet etterforskningen, men han fikk fullføre sesongen fordi han anket.

Lørdag ble han av voldgiftsdommer Fredric Horowitz utestengt i hele kommende sesong. Han var i utgangspunktet utestengt i 211 kamper, men straffen ble nedsatt noe. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2