RØRENDE HYLLESt: Vibeke Skofteruds familie minnes langrennsstjernen som gikk bort så altfor tidlig.
RØRENDE HYLLESt: Vibeke Skofteruds familie minnes langrennsstjernen som gikk bort så altfor tidlig. Foto: Bendiksby, Terje

familiens rørende hyllest til vibeke skofterud:

«Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord»

Vibeke Skofterud gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag 9. august. – Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familie kan oppleve, skriver familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien til nylig avdøde Vibeke Skofterud uttaler seg i en pressemelding onsdag.

Skofterud ble funnet død søndag formiddag etter en vannscooterulykke i Arendal. Den tidligere langrennsløperen ble bare 38 år gammel.

– Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familie kan oppleve. Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord, og det er ubegripelig at vår datter, søster og kjæreste ikke skal finnes mer. Vi søker trøst hos hverandre og i det faktum at Vibeke i løpet av sitt altfor korte liv, levde rikt og satte dype spor etter seg. Naturligvis i skiløypa, men ikke minst som menneske med et helt spesielt hjertelag. Det er rørende å se hva hun har betydd for så mange, og vi vil rette en stor takk for alle gode tanker og ord, skriver familien.

– Vi setter også pris på at vårt ønske om å sørge i fred som en familie, er blitt respektert. Vi ber om at det forblir slik også i tiden fremover. Familien kommer derfor ikke til å gi noen ytterligere kommentarer eller intervjuer utover denne pressemeldingen.

– Tusen takk for all støtte. Det varmer uendelig i en svært vanskelig tid, avslutter familien. Pressemeldingen kommer fra Karsten (pappa), Kristin (mamma), Tormod (bror) og Marit (kjæreste).

I samme pressemelding kommer det fram at Skofterud skal gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag 9. august. Seremonien vil også bli overført via skjerm på plassen utenfor kirken på grunn av stort oppmøte. Det vil bli en minnestund i Eidsberghallen på Mysen etter jordfestelsen.

(©NTB)